Tentoonstelling: 'Het vergeten dier'

Fototentoonstelling: 'Het vergeten dier'

Vanaf woensdag 8 mei zijn op de Westermarkt in Amsterdam 22 manshoge foto’s van de miljoenen vergeten dieren in de Nederlandse vee-industrie en visserij te zien. De foto’s tonen het dier achter ons dagelijks voedsel.

De Westermarkt ligt op slechts 10 minuten lopen van de Dam en is dus uitstekend te combineren met een bezoek aan de manifestatie.

De foto’s geven een beeld van het dier als individu dat - net als wij - gevoelens heeft, wil leven en gelukkig wil zijn. Maar ook hoe het dier wordt gereduceerd tot een goedkoop consumptieproduct.

Hans Baaij, directeur van Stichting Varkens in Nood, hoopt dat de foto’s een ontnuchterende uitwerking hebben op het publiek.

‘Veel mensen hebben nog altijd een romantisch beeld van de boerderij, maar de realiteit is helaas heel anders. Wat velen niet weten, is dat Nederland naar verhouding de grootste vee-industrie ter wereld heeft.’

De foto’s zijn afkomstig van gerenommeerde fotografen zoals Jan van IJken, Jo-Anne Mc Arthur en Tomasso Ausili die de emoties en leefomstandigheden van onze “voedseldieren” op een prachtige wijze hebben vastgelegd.

Bron: http://www.varkensinnood.nl/